livet.miljö.hälsaHar du bokat semesterresan än? Varför inte skippa medelhavsländerna som Grekland och Spanien för att istället se ett av världens stora och mäktiga skapelser?

Här är tre alternativ där miljö och natur står i fokus:

 • Trevlig Galapagos resa
  Galapagos, i Peru bjuder in till en storslagen natur- och djurrik resa och med möjlighet att se historiska platser. Sköldpaddor, sjölejon och unika fåglar är bara några av alternativen som du kan komma att se. I Expressens Allt om resor skriver man:”En del människor har invandrat men öns mest spännande invånare lever bara här och ingen annanstans. Galápagossköldpaddan, havsleguanen och den blåfotade sulan regerar också i juridisk mening då 97 procent av öarna är nationalpark. En Edens lustgård, om än ganska karg och inte så varm som läget vid ekvatorn kan ge intryck av.”
  Bästa alternativet för dig som vill resa till Galapagosöarna är att boka en paketresa med en av de byråer som specialiserar sig på just detta. Det tar cirka 17 timmar att resa dit och valutan ligger i amerikanska dollar.
 • Det vackra Kanada.
  Många väljer att resa till USA för att se storstäder som LA och New York. Egentligen inget fel i det, men ännu mer storslaget kan det bli om du väljer att resa till Kanada för att mötas av ett enastående naturliv. Vackra sjöar, höga berg med snöklädda toppar och ett hav som erbjuder ett rikt djurliv. En rekommendation är att flyga till Kanada för att sedan ta sig runt med bil, det finns mycket att se. Att resa till Kanada kostar mellan 750 – 1000 euro och att hyra bil samt bo på hotell beräknas kosta cirka 4800 euro.
 • Australiens storhet:
  Alla borde ta sig till Austrialien och upptäcka det magnifika landskap som skiljer sig så starkt från det europeiska. Här kan du inte bara surfa bland stora vågor och se häftiga djur, du kan även njuta av en välkomnande kultur där glädjen är det gemensamma. Om du väl åker till landet långt bort är de tre saker du inte får missa: Dyk i havet, kanske till och med bland valhajarna? Besöka Whitehaven Beach som är en av världens vackraste städer och att paddla kanot genom Katherine George. Mer om Australien hittar du här.