Vikten av att förbereda sig för en kris eller ett stort oväder med preppingprodukter som vevradio och krislåda.

Vid ett större oväder som bryter ner elstolpar och förhindrar att hus och andra bostäder får tillgång till elnätet – är det viktigt att ändå kunna klara sig själv. Miljön är skör och med fler stormar och andra oväder att vänta i framtiden är det bra att vara förberedd med allt från vevradio, sovsäckar, värmeljus, matkonserver och vattendunkar, liksom spritkök. På Criseq går det att beställa krislådor med allt du och din familj behöver för att klara er när krisen slår till och värma, vatten och el är utslaget några dagar.

Beredskap för extremväder

Hur preppar du då bäst? Jo, det gäller att tänka på de viktigaste elementen för överlevnad när det uppstått en krissituation. Det handlar om att ha tillgång till mat, vatten, ha värme och ljus, information och kunna sova under drägliga förhållanden. I en artikel i Expressen går det att läsa följande:

2017 skärptes kraven på oss. Tidigare skulle vi klara tre dygn utan hjälp från samhället, med nu vill försvarsberedningen att vi klarar oss i en hel vecka. Anledningen är att om det blir en kris extremväder och strömavbrott ska de som är i störst behov av hjälp räddas först.

Tänk alltså efter hur länge du skulle klara dig om det blev ett långvarigt strömavbrott, en klimatkollaps eller att kriget faktiskt skulle komma. I tidningen Café går det att läsa om tre personer som hardcorepreppar för ja, domedagen.

Vill du ha inspiration kring vad för mat som är bra att ha i förrådet, och vad för maträtter som kan tillagas över spritkökets låga är det smart att läsa denna artikel i ICA Buffé, om vilka torrvaror det är smart att ha hemma.