När det kommer till återvinning som är det allt fler människor som väljer att börja återvinna. För att underlätta finns det en rad myter som man kan slå hål på för att effektivisera och kanske börja återvinna ännu mer så det är enklare och går snabbare än vad man tror. 

2261623-osorterat-papper-mmÅtervinning. Ett ord som många har en koppling till, för visst vill alla dra sitt strå till stacken? Dock är det otroligt många, främst i de större städerna som upplever en stress med att stationerna allt för ofta är överfulla och ingen som tar tag i det, läs mer här. Detta har blivit ett problem och leder till att fler väljer att inte källsortera. Men som privatperson kan man faktiskt göra en hel del för att påverka. Läs om återvinning på hansandersson.se för att se vad du kan göra i din bostadsförening exempelvis. För att underlätta för den enskilda människan har tidningen Norran även tagit fram en artikel där de slår hål på sju myter som är seglivade när det kommer till hur vi ska återvinna. När 70 % av soppåsens innehåll är felsorterat är det viktigt att vi får oss en tankeställare.

Nej, du behöver inte rengöra förpackningen

En av de sju myterna som artikeln går igenom är att man inte behöver rengöra sina förpackningar till perfektion. Vad som räcker är om man tömmer dem samt att man sköljer ur. Vidare kan man även återanvända mjölkförpackningar samt juiceförpackningar även då de är av olika material. I processen så skiljs de olika materialen, men vad man kan tänka på är att om det finns en plastkork så kan man vara bussig och skruva av den och separera plast och kartong. Vad som kanske är det viktigaste är att man som enskild individ ser sitt ansvar och att allt man gör faktiskt gör skillnad. Se det som en makt du har rätt att utöva, då kan du även ställa krav på att återvinningsstationerna ska bli bättre.