Problem men skadedjur som pälsängrar är vanligare man kan tro. är du en av dem som drabbats så är det inte speciellt kul, men det går att bli a med ohyran – bara du vet hur!

Pälsänger älskar att äta på textilier, såsom ylle, päls, skinn, bomull med mera. Allra godast tycker pälsänger att det är med smutsiga textilier av olika slag. Märker du att det är kryp i din garderob eller att du har som små hål i dina kläder så kan du ha drabbats av pälsänger. Men, ingen panik! Du kan ordna upp detta!

Vad är pälsänger?

De flesta har nog hört ordet, men vet desto mindre om vad de små krypen egentligen är och vad de gillar. I en artikel från Expressen skriver man om vad pälsängrar är och vad de gillar. Det är skalbaggar som gärna flyger in i ditt hem och lägger ägg. Dessa ägg kläcks så småningom och larverna kan leva inomhus länge och göra stor skada. Ofta får du små runda hål i dina kläder. Ett annat varningstecken är att hitta larvskal i dina klädskåp och lådor – ett vanligt tecken på att du har drabbats av pälsänger.

Så blir du av med pälsänger

Det finns både sätt för att förebygga och få bort pälsänger – man kan säga att dessa sätt hänger ihop. Det gäller att städa ordentligt och göra saker som pälsänger inte tycker om. Gör följande:

  • Städa garderober och klädförvaring ordentligt
  • Skaffa träblock av cederträ och placera i garderober, lådor och annat, pälsänger gillar ej doften, tipsar Sköna Hem.
  • Häng aldrig in smutsiga kläder.
  • Skaffa insekts nät så att pälsänger inte flyger in.
  • Spraya med insektsspray
  • Frys kläder, dammsugarpåse och annat som det kan finnas pälsänger i.