Ett jobb som journalist är något som många mer än gärna skulle kunna tänka sig. Något som såklart inte är så konstigt, att skriva som jobb är nämligen otroligt roligt, så det är alltså med all rätt som många lockas av det. Men det är långt ifrån alltid som ett yrke som journalist innebär trygga anställningar och dagar som ser likadana ut, på gott och ont!

skrivande

Att vilja jobba som journalist är inte ovanligt, särskilt inte i dagens samhälle då det kryllar av tidningar, magasin och hemsidor som behöver fyllas med bra texter. Så visst finns det utrymme för folk att följa sin journalistiska dröm. Men dessvärre ändå inte i den utsträckning som man skulle kunna önska, det är alltså inte så himla lätt att faktiskt få sig ett jobb som journalist. I alla fall inte om man är ute efter en fast anställning, som ju många är. Då är det kanske bättre att ställa in sig på att frilansa istället, för faktum är att inom kultur så finns det lika många frilansare som fast anställda!

Att jobba som frilansare inom det journalistiska yrket är något som en del människor gör alltså, och de flesta gånger också trivs med. Och med tanke på hur flexibelt jobbet faktiskt på många vis är så är det såklart inte så konstigt, även om man nog då och då kan längta efter en arbetsplats som är sin egen. Och som chef är det viktigt att inte glömma bort den personal som är frilansare, särskilt inte om man jobbat ihop en längre tid. Att beställa presenter även till sina frilansare när det vankas julklapp till personalen är därför alltid en bra och god idé, bara för att nämna ett exempel. För bara för att man inte är fast anställd så är man ju inte mindre viktig för företaget för det, och det är viktigt att visa sin uppskattning till alla!