En skulle kunna tro att det här med att leva miljövänligt är vår tids största strävan. Att alla ska välja ekologiskt och närodlat, byta ut sina gamla glödlampor, källsortera och undvika att åka för mycket bil. Men så är det inte. En av anledningarna är mest troligt att folk helt enkelt inte är medvetna hur enkelt det kan vara att leva miljövänligt.
Dessutom verkar många inte heller vara medvetna om de egna fördelar som de kan nå av att förändra sitt miljötänk. Inte nog med att en med ett bättre miljötänk varje dag kan ge sig en klapp på axeln för sitt bidrag till världen – kommer man mest troligt även att tjäna pengar på det.En av sätten att bli mer miljövänlig är att exempelvis välja fönster som inte släpper in kallt luft, vilket många gamla fönster gör. De nya fönsterna, så kallade PVC fönster, är tätare än exempelvis gamla träfönster vilket innebär att hen som bor i en villa med nya fönster inte behöver ha lika hög värme på i huset. Många vet inte heller att i det är finns miljövänliga alternativ för hur det städas i hemmet. I en artikel här har man skrivit om hur miljövänlig städning går till, och den innehåller bland annat ättika, kokande vatten med såpa, pressad citron, bikarbonat och salt. Och allt det du behöver för din miljövänliga städning är även billigare än om du springer till affären för att handla allt från fönsterputs till ugnsrengöring. 

Fler bra tips

För fler bra tips om vad du kan göra för att leva ett mer miljövänligt liv och samtidigt spara pengar rekommenderar vi denna artikel från Expressen. Där lyfter man bland annat kompost, prylfällor, mikrotrasor och olivolja iställte för kroppslotion. För fler bra tips om hur du kan pressa ner hemmets kostnad förutom genom fönsterbyte och annorlunda städprodukter kan du gå in på Naturvårdsverkets hemsida.