Skip to content

Om MJF

Miljöjournalisternas förening, MJF, bildades 1990 och är den naturliga samlingsplatsen för journalister i Sverige som bevakar miljöområdet.

I dag har föreningen runt 100 medlemmar. MJF:s mål är att främja god miljöjournalistik och bidra till att stärka miljöfrågorna i samhällsdebatten.

Vi bjuder in våra medlemmar och ibland även externa gäster till debatter, föreläsningar, pubar och fester. En välkänd och omtyckt aktivitet är vår årliga julfest där Sveriges miljöfolk träffas.

MJF är medlem i den internationella sammanslutningen International Federation of Environmental Journalists, IFEJ.

MEDLEMSREGISTER – Så får du kontakt med Sveriges miljöjournalister

Om du vill nå de runt 100 miljöjournalister som är med i föreningen finns möjlighet att göra detta via mejlutskick. Kostnaden för detta är 2 000 kronor. Pengarna används till föreningens verksamhet, exempelvis till utmärkelsen ”Årets Miljöjournalist”.

Maila styrelsen2013@miljojournalisterna.se för mer information.

Ny styrelse

Sedan årsmötet 2013 består MJF:s styrelse av:

Ordförande: Anders Hellberg, frilansjournalist. Följer det mesta som rör miljöfrågor men skriver framför allt om miljöpolitik. Nås enklast på nummer 0703-522 807.

Linus Brohult, reporter på Sveriges Televisions vetenskapsredaktion.

Martina Frisk, reporter på Riksdag & Departement.

Ulrika Hotopp, journalist och kommunikationskonsult inom hållbarhet, Wirtén PR & Kommunikation.

Fler aktiviteter!
MJF:s styrelse vill sätta lite sprätt på föreningen så att du får ut mer av ditt medlemskap. Vilka aktiviteter är du intresserad av? Hör av dig till oss med dina idéer!
Maila styrelsen2013@miljojournalisterna.se

STYRELSEN VILL OCKSÅ UPPMANA ALLA MEDLEMMAR ATT VARA VÄNLIGA ATT BETALA IN SIN MEDLEMSAVGIFT FÖR 2013!
Plusgiro: 84 10 95-3, Bankgiro: 5504-2782.

För att bli medlem i MJF, sätt in 150 kr på plusgiro 841095-3 eller bankgiro 5504-2782. Glöm inte att ange för- och efternamn samt maila dina kontaktuppgifter (adress, telefonnummer, e-postadress samt yrkesroll) till styrelsen2013@miljojournalisterna.se.